Христо Бонев с поздрав по случай 100 години футбол в Свиленград

7 Dni Sport25.09.2021
Христо Бонев

Легендата на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев отправи поздрав към футболните хора в Свиленград, които днес честват 100 години от създаването на местния клуб. Зума ще пропусне честването, заради дербито на Пловдив, но тим от ветерани на „черно-белите“ ще участва в него.

Публикуваме съобщението на Христо Бонев без редакторска намеса:

Скъпи приятели,

Искам от мое име и от името на Локомотив Пловдив най-горещо да Ви поздравя за вековния юбилей. Свиленград заема особено място в моето сърце, тъй като имам много приятели във Вашия град, а в него се е родил и израстнал Мартин Камбуров, който аз обичам като роден син. През тези 100 години Свиленград показа, че обича много футбола. А Бог се отблагодари за тази любов като пожела във Вашия град да се роди голмайстор №1 на България Мартин Камбуров. Фактът, че Мартин е дошъл на този свят във Вашия град, а най-големите си успехи завоюва в Локомотив, говори за голямото приятелство между двата клуба. Аз обичам Мартин като свой син не само, заради таланта и постиженията му, а на първо място, защото и в най-трудните моменти се е показал като голям човек.

Разбира се, футболът в Свиленград не е само Мартин Камбуров. За да се роди той и да се научи на първите стъпки в любимата игра, преди него имало много знайни и незнайни момчета, които са обичали всеотдайно футбола. Искрено се вярвам, че тази традиция ще продължи, защото народът е казал „Където е текло, пак ще тече“.

Вярвам също така, че момчетата, които ще облекат черно-бялото райе на стадион Колодрума ще представят достойно почтитта на нашия клуб към Вашия. За съжаление не мога да присъствам на празника Ви, но със сърцето си съм с Вас.

Искрено ваш: Христо Бонев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ