Националите след победата: Тежко се играе в празна зала, дано пуснат публика на световното

7 Dni Sport24.09.2021
Владимир Николов

Капитанът на българския национален отбор за мъже до 21 години Любослав Телкийски и най-резултатният при победата над Бахрейн с 18 точки Денис Карягин призоваха публиката да бъде допусната в столичната зала „Левски София“ за световното първенство по волейбол.

„Тежко се играе в празна зала. Очакваме възможно най-скоро властите да разрешат в залата има публика, която да ни подкрепя“, каза Телкийски.

„Много е неприятно да се играе без публика и се надявам вече да я пуснат. Както знаете, в другите държави спортът е с публика и аз се надявам това решение да бъде преосмислено и феновете да бъдат пуснати в залата“, допълни Карягин.

Двамата коментираха и как са усетили първия ни мач от турнира с Бахрейн.

„Като първи мач на Световното първенство, срещата беше трудна. Имаше и малко притеснение при нас. А и отборът на Бахрейн не трябва да бъде подценяван, защото играе доста грамотен волейбол. Следващите ни съперници са по-сериозни, но с течение на мачовете, ние ще вдигаме ниво си на игра“, заяви Телкийски.

„Беше трудно, но всеки първи мач е труден. Бяхме малко притеснени и сковани, но успяхме да се съберем и да победим. Противникът не беше лесен, но лесни мачове няма. Сега трябва да се приберем в хотела и да анализираме по най-добрия начин отбора на Куба и утре да излезем за победа“, каза Карягин.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ