Селекцията продължава, ЦСКА привлече 33-годишен национал на България

7 Dni Sport23.09.2021
ЦСКА, Договор

Волейболен клуб ЦСКА продължава усилената си работа по селекцията за новия сезон. Ръководството на „армейците” има удоволствието да ви представи още един състезател, който ще подсили тима за Суперлигата в предстоящата кампания. Става въпрос за Добромир Иванов.

Доскорошният национал на поста либеро пристига при „червените” от Хебър. 33-годишният волейболист игра за последно под ръководство на Сашо Попов при пазарджиклии, поздравявайки се с шампионската титла в първенството. В кариерата си Иванов е играл още за Нефтохимик, КВК Габрово и Монтана. Печелил е Купата и Суперкупата на България. Ето какво сподели либерото пред клубния сайт на ЦСКА.

Добри, как избра да продължиш кариерата си в ЦСКА?

– Винаги човек в живота си знае какво иска да му се случи. Когато съм се изправял срещу ЦСКА, не е имало случай да не се възхитя на работата на Сашо Попов. Не съм чувал лоши думи за отбора и обстановката. И след като нещата с Хебър отиваха на никъде, знаех че това е идеалният момент, както се казва, да се сбъднат и моите желания. Да играя за ЦСКА.

Съвместната ви работа в рамките на месец в Хебър ли наклони везните в тази посока?

– Абсолютно. След като имахме допирни точки с него, когато се убедих в неговите качества като треньор. Даже ние на една от тренировките на Хебър, той се пошегува и ме пита на колко години съм. Казах му, че съм на солидна възраст, а Сашо ми отговори, че при него спортното дълголетие е приоритет. И аз му казах, че трябва да пробваме.

Какви са ти сега първите впечатления от трансфера?

– Първото ми впечатление беше, че се започва доста постепенно с работа. В отборите в които съм бил, след една такава дълга пауза, която имаме лятото, се започва ударно. И доста често се отварят контузии, които ни мъчат цял сезон. А тук много правилно започнахме, постепенна подготовка. В последствие тя се увеличава, а с това и натоварването. Доста равномерно. Тренировките са много интересни. Започнахме да се събираме в пълен състав. Тренировките започват да става все по-интересни.

А отборът как ти се струва?

– Отборът го виждам доста боеспособен. Искам да вярвам, че това ще е година, в която ЦСКА може да дръпне доста напред. Смятам, че ще създаваме проблеми на уж така наречените отбори с най-високи претенции в България. Ако се комплектоваме и намерим правилната игра, ще може да се борим с тях.

Обикновено ЦСКА получава доста солидна подкрепа, да не кажа най-солидната в първенството. Сега обаче, не знаем как точно ще се стекат обстоятелствата. Ти какви очаквания имаш да играеш пред червената публика?

– Когато се срещнах с господин Попов да финализираме нещата, той искаше да поговорим и едно от нещата, които ми направиха впечатление, че за волейбол сме говорели не повече от четири, пет минути. Той искаше по-дълбоко да ме поразпита, за моя характер, за мисленето ми, приоритетите ми. Това което искам от себе си и аз тогава му споменах в този разговор, че винаги съм се възхищавал, преди това съм бил в тези отбори с които съм играл срещу ЦСКА, че в нашите домакински мачове са идвали техни привърженици. Бил съм в залата на ЦСКА не един или два пъти. И му споделих, че това ще бъде доста голямо предизвикателство и вълнение да играя пред публика, защото тази на ЦСКА е най-добрата. Особено феновете създават една невероятна атмосфера в залата.

Какво пожелаваш на себе си, на отбора и публиката?

– Първо пожелавам на мен и на момчетата да сме здрави, това е най-важното. Да успеем да намерим точната си игра за всеки един от нас. Да направим един страхотен колектив, което е важно за отбора. А на публиката, се надявам и стискам палци да стане съпричастна, надявам се, с успехите на ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ