Владо Николов е бесен

7 Dni Sport23.09.2021
Владо Николов,

Координаторът на националните отбори по волейбол Владимир Николов изрази възмущението си от факта, че към момента световното първенство до 21 години е оставено без публика – дори и без възможност за ограничен капацитет и при изпълняване на задължителни условия.

Това се случва при положение, че театри, кина, циркове и други работят при капацитет от 50%, без други изисквания. А организаторите на шампионата на планетата по волейбол дори предложиха феновете, които имат право да влизат в залата, да са само с ваксини, отрицателни тестове или с документ за доказано наличие на антитела. Нещо, което е разрешено за същото световно първенство в Италия, с която страната ни е съдомакин на шампионата на планетата, пише сайтът на федерацията.

„За пореден път нашият спорт е тотално неглижиран от хора, които твърдят, че се интересуват от здравето ни. Нашето здраве, това е здравето на нашите деца. Здравето на нашите деца минава през движение и спорт.

Какво по-хубаво от това нашите деца да могат да спортуват и тези хора, които са се ваксинирали, показали са се отговорни към собственото си здраве и здравето на околните, да им се радват. Още от началото на годината имаше абсурдни ситуации, които всички знаем.

Работещи МОЛ-ове, отворени огромни магазини във време, когато залите не бяха. Сега изпадаме в подобна ситуация, която според мен е абсурдна. Абсурдно е спортът отново да е оставен не на заден план, а извън плановете. Смятам, че нашите деца заслужават по-добро и по-коректно отношение от нашите управляващи“, заяви Николов.

Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години започва утре.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ