Жул Кейта даде ЦСКА на ФИФА. „Червените“ имат срок до 10-и октомври

7 Dni Sport23.09.2021
ЦСКА - Левски, Иван Турицов, Жул Кейта, Амос Юга

Бившият футболист на ЦСКА – Жул Кейта продължава да изпитва затруднения в живота като професионален футболист пише, guineefoot.info. Фланговият играч се подвизаваше на „Армията“ като преотстъпен от френския Ланс през изминалия сезон, като прекара няколко месеца от кампанията в родната Гвинея по неясни причини. Все пак бе един от героите при победата с 2:0 в дербито с Левски през пролетта. Кейта откри резултата, а малко по-късно се контузи и напусна терена. Това бяха и последните му минути с червения екип.

Ланс обаче не смята да разчита на гвинееца, като твърди, че ЦСКА бил задължен да го закупи за 500 хил. долата след като влезе в групите на Лига Европа. В края на лятото Кейта бе преотстъпен в турския Ерзумспор, който обаче бързо се отказа от услугите му и сега играчът тренира индивидуално с кондиционен треньор във Франция. Ланс отказва да плаща неговата заплата, а агентите му са потърсили ФИФА за съдействие. От футболната централа са дали срок на ЦСКА и Ланс да изпратят своите становища до 10 октомври, а крайното решение ще бъде взето през декември.

„Тема: спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ