Червените са 4 от 4 срещу Хебър в битките помежду им за Купата

7 Dni Sport22.09.2021
цска - осиек 4

ЦСКА и Хебър се изправят един срещу друг за шести път в турнира за Купата на България и в онщо пета елиминация в надпреварата. Армейците са крайни победители във всяка от предишните четири битки.

Любопитно е, че рядко двата отбора домакинстват на собствените си стадиони, като това ще първи двубой между тях в турнира, който ще се изиграе на „Българска армия“, а дори червените ще бъдат символични гости.

Първите три сблъсъка се изиграват през 1979 г. в турнира предшественик на Купата на България – Купата на съветската армия. През сезон 1978/79 пазарджиклии под името Бенковски приемат ЦСКА в Благоевград, двубоят завършва 1:3. През следващата кампания жребият отново среща двата тима, а сблъсъкът е от две срещи. Тогава идва и единствената победа за Хебър – 3:2 в Пазарджик. Реваншът е на стадион „Септември“ в София обаче е спечелен от червените с 4:1.

Четвъртият мач пък е част от групите на турнира през сезон 1991/92. Армейците печелят с 2:0 на стадион „Тунджа“ в Ямбол в пряк сблъсък за второто място в групата, след като преди това двата отбора са победи Чумерна Елена и са загубили от Левски.

За последно тимовете се срещат през март 2005-а. ЦСКА печели като фост с ранен гол на Евгени Йорданов, а само два месеца и половина по-късно става шампион и губи финала за Купата от Левски.

„Тема: спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ