„Мъри отбеляза гол за ЦСКА срещу Левски, носи 4 точки на червените“

7 Dni Sport21.09.2021
Screenshot 2021-09-21 at 15.46.03

Треньорът на Левски Станимир Стоилов се превърна в легенда на клуба. С него са свързани най-големите успехи на „сините“ в новата им история. Мъри игра с успех на „Герена“ и като футболист. Но има и период в ЦСКА.

Колегите от „Топспорт“ припомнят какво е направил той там.

Стоилов е част от „червените“ през сезон 1993/1994 година. Използван е като халф. Записва 12 мача и вкарва 4 гола. Добра статистика, средно по попадение на 3 срещи.

Любопитното е, че Мъри има гол за ЦСКА във Вечното дерби. Но тогава „армейците“ губят с категоричното 1:4. Другите 3 попадения на Станимир Стоилов за „червените“ са с цената на спечелени точки. Той се разписва два пъти при равенството 2:2 с Черноморец в Бургас и е точен за 1:0 срещу Славия. Така сегашният наставник на Левски донася 4 точки на ЦСКА като футболист.

Роденият във Въгларово Мъри има 7 победи като играч на „червените“. Освен срещу Славия, той и ЦСКА са крайни победители още срещу Ботев (Пловдив), Локомотив (София), Берое, Добруджа, Локомотив (Пловдив) и Шумен. Равенството е едно и за него стана въпрос – 2:2 с Черноморец. Освен от Левски, Стоилов губи с червената фланелка още от Етър, Пирин (Благоевград) и Локомотив (Горна Оряховица).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ