Историята сочи: ЦСКА няма проблеми срещу Хебър за Купата на България

7 Dni Sport20.09.2021
цска

Няма съмнение, че ЦСКА е абсолютният фаворит в срещата от 1/16-финалите в турнира за Купата на България срещу Хебър. Двубоят е в сряда от 16:00 ч. на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Любопитно е, че „Армейците“ имат една загуба от пазарджиклии, но в първоприемника на този турнир – „Купата на съветската армия“, който се провежда от 1946 до 1991 г. На 24 ноември 1979 г. На 1/32-финалите, които се провеждат в две срещи, „Хебър“ побеждава с 3:2 на свой терен. Първия гол от съблекалнята вкарва Спас Джевизов още във 2-ата минута, но геройският обрат правят пазарджиклии. В 30-ата минута Иван Чорлев изравнява, а в 59-ата минута Малин Малинов извежда домакините напред в резултата. Пламен Марков изравнява, но 3 минути преди края отново Малинов става герой за феновете, донасяйки успеха на „Хебър“.

В ответната среща обаче ЦСКА печели с 4:1 в София и си осигурява класирането напред. ЦСКА ще се срещне очи в очи с Чорлев и сега, тъй като той е домакин на настоящия тим на „Хебър“.

Иначе в турнира за Купата на България двата тима са се срещали общо 5 пъти, като в тези двубои е регистрирано само едно равенство и четири победи за „армейците“. Турнирът се провежда паралелно с този на съветската армия от 1980 г. До 1991 г., като се нарича Купа на Народна република България.

Последната среща в турнира между ЦСКА и „Хебър“ завършва с минимална победа на „армейците“ с 1:0 в Пазарджик. На 16 март 2005 г. Начело на столичани е Миодраг Йешич, а отборът побеждава с гола на Евгени Йорданов във 2-ата минута.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ