Първите 15 тренировки на Мъри. Истинско чудо.

7 Dni Sport20.09.2021
Левски - ФК ЦСКА 1948, Марин Петков, Лазар Марин

Вече не помня кога за последно в подобен мач на „Герена“ Левски е имал такова притежание и контрол върху топката и играта и толкова малко индивидуални грешки. „Вярвам в треньорската работа“, каза Мъри на първата си пресконференция и това, което е постигнал за около 15 тренировки, си е истинско чудо.

Естествено, давам си сметка, че това е Левски и очакванията са винаги големи. Но може би в този момент можем да си дадем сметка какъв саботаж бе направен лятото срещу отбора – без подготовка, без селекция, играчи се колебаеха, оставаха, тръгваха… Без лекари, но с най-скъпите медикаменти и добавки и какво ли не. Освен, че тренираше отбора, Мъри за тези дни успя да спести по около 40 лева на месец или около половин милион лева на година! Значи хем тренира отбора, хем се справя с ОПГ-то, което действа от години на „Герена“. Но за това не си струва да си губим времето повече.Не зная как е при вас, но миналия уикенд и особено днес се чувствам сякаш се връща интереса ми към футбола, който ни предлага Левски. Беше се превърнало в някакво тягостно занимание. Какво точно можеше да се коментира от това, което играеше Левски? Велики грешки, комични отигравания, невероятни картони, загуби, идващи от кой ли не или по какъв ли не начин.

Само си спомнете например какво беше направил Старокин срещу Царско село! Освен хубавото днес (но не донесло резултат), имаше още положителни моменти. Здравко Димитров например не играеше обичайния лигав футбол – много концентриран, имаше няколко намеси в защитната фаза с шпагати, които силно ме изненадаха. Централните защитници показаха много добър синхрон и почти нямаха грешно отиграване. Самият контрол върху топката намалява значително шансовете да получиш гол и това е голямата причина за силното представяне в защита. Реално се сещам за една индивидуална грешка – фаула на тъча в края, след който имаше претенции за дузпа от числото.Иначе най-големият проблем е кондицията. Реално приключваме, когато остава една трета от мача. Това е твърде много! Вторият голям проблем е, че Мъри реално няма смени. Няма нито един играч, който може да влезе и да подобри нещо, освен че ще замени изморен съотборник, който едва ходи. Но това не е точно подобрение. Може би някакви условности има за Димитър Костадинов, малко игра, но пък комбинацията, когато получи от Михайлович и я върна в наказателното поле за удар беше един от двата най-добри футболни момента в мача.

Липсва ни и централен нападател. Явно Бари го харесват защото се движи много, но все пак трябва и човек със завършващ удар. Срещу Числото, които днес бяха много организирани, в 90% от времето с 8-10 човека зад линията на топката, когато Левски я владее, шансът да вкараме гол беше някое индивидуално отиграване на Миланов или Цоневи, но не се получи. Вратарят им също направи спасявания. Това е положението. Първо се оправя защитата, а ние сме слезли твърде ниско, за да се върнем бързо до историческия стандарт. Но със сигурност сме на прав път, за което мисля няма съмнение, като се има предвид кой е треньорът. Отборът може и да получи някоя тежка загуба, но не съм убеден, че ще сме толкова безпомощни повече, колкото изглеждахме само преди 2 седмици.

Автор: Васил Колев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ