Валери Божинов подписа с ФК ЦСКА 1948

7 Dni Sport18.09.2021
Валери Божинов, Иван Горанов

Валери Божинов е любимец на феновете на „Левски“ и направи куп жестове към „синия“ клуб, но синът му, който носи същото име Валери Божинов – младши облече екипа на ФК ЦСКА 1948.

Наследникът на нападателя и Алисия бе в школата на „Славия“ до лятото. Тогава изненадващо напусна „белите“ и се премести. Божинов-младши вече е в тима до 15 години на ФК ЦСКА 1948. Причината за промяната не е ясна. Преди да облече червената фланелка, малкият Валери изкара поредния лагер в чужбина. През лятото беше в Испания.

Треньор на сина на Божинов при е известният специалист при подрастващите Християн Войнов. Той е работил девет години в школата на „Левски“ и шест в тази на „Славия“.

За самия Валери Божинов-младши ФК ЦСКА 1948 е четвъртият софийски отбор, в който ще играе. Той започна в ДИТ. След това баща му го премести в „Левски“, а после и в „Славия“.

„Съветът, който давам на моя син, е, че на баща му никой не е помогнал – сподели наскоро Божинов. – Всичко си зависи от него. Той е мой син, ще има моята подкрепа и доверие, но искам всичко сам да си постигне. Не обичам да ходатайствам, да звъня и т.н.“

Валери-младши навърши 14 години в неделя. По този повод родителите му се събраха за първи път от доста време. Божинов и Алисия подариха едно незабравимо преживяване на сина си. Нападателят и тийнейджърът скочиха с парашут край София. Певицата ги насърчаваше от земята и документира преживяването им.

Синът на актьора Деян Донков, който носи неговото име, също се изявява на футболния терен. Той е вратар в „Левски-Раковски“.

Наследникът на артиста пази за тима до 17 години в школата на Станислав Ангелов-Пелето. Негов треньор е Милан Коприваров. Бившият нападател бе част от славния тим на Станимир Стоилов, който стигна до 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА и игра в групите на Шампионската лига.

„Хот Арена“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ