Ивко Ганчев обяви целите пред Берое

7 Dni Sport17.09.2021
Ивко Ганчев

Първата ни задача е влизане в шестицата, ще гоним Европа и през купата, каза новият спортен директор на Берое

Ако има човек, който знае много за двубоите между Ботев Пд и Берое, това е новият спортен директор на заралииИвко Ганчев. Той е побеждавал канарчетата и като играч, докато пазеше вратата на зелено-белите, и като треньор. Ганчев наследи на поста подалия оставка Валентин Грудев. Ето какво сподели шампионът с Берое за 1986-а пред „Тема Спорт“ в първото си изявление, след като бе обявен за новия спортен директор на клуба.

„Явно съдбата е решила поста спортен директор в Берое напоследък да се заема от вратари. С Грудев бяхме и си оставаме много добри приятели, освен че бяхме конкуренти под рамката.Съдбата си направи още една шега – да дебютирам на поста в най-голямото дерби за нас – битката за Тракия, с Ботев. За съжаление, когато ние играхме, на трибуните имаше по 20 000 зрители. Очаквам да стане истинско дерби и да зарадваме феновете в СтараЗагора с три точки. Убеден съм, че имам по-добри изпълнители и трябва да го докажем на терена. Не може да отречем добрата форма, в която навлиза звездата на Ботев Тодор Неделев. Имат и качествени чужденци като Маркиньос, Конате иТоку. Хубаво е, че и двата отбора влизаме в битката след победи в последния кръг – ние над Царско село, а те над Арда. Това ще даде допълнителна предпоставка да се получи здрав сблъсък и съм убеден, че крайният победител ще бъдем ние, тъй като имаме по-добрите единици“, коментира Ганчев.

„Сега, след като заемам поста спортен директор, ще имам по-голяма яснота относно състава. От позицията на времето ще мога по-спокойно да огледам какво е състоянието на футболистите. Кои са с изтичащи договори и на кои да предложим нови. Ще се занимавам и с школата, тъй като вече съм бил директор там. Вече разговарях с треньора Петър Колев. Към момента селекцията е приключена. Намиращият се на проби македонец Марко Ферукоски е добър изпълнител, но последната дума е на Колев“, добави легендарният вратар и на турския Бурсаспор.

„Целта пред Берое на първо време е атака на първата шестица. Някои биха казали, че това не е високо постижение и е по-добре да си седми и така по-лесно да си отвориш път за Европа. Ще гоним добро представяне и за купата и евентуално чрез нея пробив в турнирите“, постави задачите пред отбора Ивко Ганчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ