Георги Дерменджиев: Лудогорец има голям шанс да излезе от групата

7 Dni Sport16.09.2021
България - Беларус,  Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев на два пъти вкарва Лудогорец в групите на Шампионската лига през 2014-а и 2016-а. Първия път на пътя му се изправя един от сегашните съперници в групата за Лига Европа – Цървена звезда.

„Шансът на Лудогорец да излезе от групата не е малък. Отборите не са леки, но качеството им е такова, че Лудогорец може да се пребори с тях. Тимът е надигравал два от съперниците през годините – Цървена звезда и Брага, и то в Португалия. Звезда сега не се представя на това ниво, на което беше, когато игра в груповите фази на Шампионската лига през 2018 и 2019 година. Има отстъпления при тях“, коментира специалистът пред „Тема Спорт“.

„Лудогорец има абсолютно нов отбор. Играта е по-различна от това, което беше преди. Но в крайна сметка тази тенденция, която се вкарва в момента, също носи успех. Да, тимът не успя срещу Малмьо в плейофа за Шампионската лига, но определено показа, че има растеж. Все пак отстрани Олимпиакос. На отбора ще му трябва и опит в международните мачове, защото доста от новите играчи го нямат. Такъв ще се придобие и с победите. Това е много важен момент. През годините Лудогорец показа, че умее да играе на два, три фронта. Трудно е, но е по-добре така да се редуват мачове – международните с вътрешните, защото групата от футболисти е голяма и така те ще се държат в нужната кондиция“, добави Дерменджиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ