Слави Бинев бе назначен за вицепрезидент на европейското таекуондо, още двама българи заемат ръководни постове

7 Dni Sport15.09.2021
Слави Бинев

В Истанбул се проведе Общото събрание на Европейския таекуондо съюз, като основната цел бе избор на президент, заместници и членове на борда на директорите. Президентът на БФТ Слави Бинев бе назначен за вицепрезидент на ETU, а Сакис Прагалос продължава да бъде ръководител на европейското таекуондо. Генералният секретар на БФТ Александър Минев и бившият предсеадтел Андрей Георгиев са в ръководството на съюза.

Минев бе избран за заместник генерален секретар на ETU, а Георгиев – продължава да е член на Съвета на директорите. Така България се превръща в основен фактор в ръководството на европейското таекуондо.

Общото събрание одобри финансовите отчети за 2019-2020 година, а също така бяха одобрени политическите планове за следващия олимпийски цикъл. ETU ще акцентира допълнително върху стандартизацията на G1 събитията в Европа, гарантирайки подобни операции на събития и по този начин ще осигури на треньорите и спортистите равни събития в цяла Европа. Също така беше решено да се създаде автономна и отделена организация за Para Taekwondo в Европа след задълбочен разговор с президента на WT д-р Choue за това европейско предложение. Спортната визия 2021-2024, политически план за насочване на ETU през следващите години беше одобрен от членовете.

Като една от първите организации в света на спорта, ETU има поне 10% жени на ръководни постове, изпълнявайки с това всички препоръки на Европейската комисия и Парламент.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ