„Всеки ден ходя с огромно желание на работа. Всичко е наред засега“

7 Dni Sport15.09.2021
Филип Филипов, Стойчо Младенов

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов заяви пред колегите от „dsport“, че за клуба е удоволствие да се изправи срещу класен отбор, какъвто е Рома. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в четвъртък на старта на турнира Лига на конференциите. Ето какво каза той:

„Всеки ден ходя с огромно желание на работа. Всичко е наред засега. За мен е огромно удоволствие и чест да работа за ЦСКА. Другото – за ЦСКА трябва да се работи с отдаденост и отговорност и организацията в ЦСКА трябва да е на най-високото ниво.

За мен е голям успех, че се класирахме в групите, защото отстранихме два много силни отбора като Осиек и Виктория (Пилзен). Спечелихме двата домакински мача с голямата помощ на публиката. Много сме доволни, че се класирахме. Групата ни е нормална, общо взето отборите са равностойни. Нормална група, като ще направим всичко възможно да спечелим повече точки и да продължим.

Имаме доста контузени футболисти, но Стойчо Младенов и предишните мачове не разполагаше с всички играчи. Той е достатъчно опитен и добър треньор и ще намери начин да излезе от тази ситуация и да избере най-добрите здрави футболисти да излязат и да играят срещу Рома.

Удоволствие е за нас да отидем да играем срещу Рома в Италия на „Олимпико“, срещу отбор на Жозе Моуриньо. Предимство няма, нашият отбор е доста по-различен от този през миналата година, техния също. Отборите се познават доста добре и мисля, че там ще се получи хубав мач. Не мисля, че някой отбор има предимство.

Победите и загубите са част от играта. Удоволствие е да се играят мачове с големи европейски отбори, какъвто е Рома. Така че не може да повлияе на психиката на футболистите една евентуална загуба, но ние не мислим за загуба. Винаги играем за победа, а какво ще постигнем на мача, ще разберем допълнително.

ЦСКА показа, че се бори на всички фронтове. Не искам да давам спортно-техниеска оценка на отбора, защото там Стойчо Младенов дава оценки, но това, което виждам, е, че отборът върви нагоре и играе от мач на мач все по-добре. Откакто Стойчо е треньор на отбора, ние само победи записваме. Продълъжихме в Лигата на конференциите и в може би един от най-силните, мачове които изиграхме – срещу Славия, не можахме да победим, но отборът игра много силно и създаде много положения, така че отборът върви във възходяща линия“, каза Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ