Ботев Пловдив излъга Арда за първа домакинска победа през сезона

7 Dni Sport13.09.2021
ботев_пловдив_маркиньос

Отборът на Ботев Пловдив победи Арда с 2:1 в интересен двубой от седмия кръг на Първа лига.

Тимът на Азрудин Валентич се наложи с 2:1, въпреки че повече от половин час игра с човек по-малко на терена. В продължението на срещата силите на терена бяха изравнени, след като Пламен Крумов също бе изгонен.

Двете поапдения за домакините бяха дело на Маркиньос, а почетния гол за гостите от Кърджали вкара Тонислав Йорданов. В 60-ата минута с директен червен картон бе изгонен Реда Рабей. Фубтолистът на Ботев първаончално получи само жълт картон, но реферът Драгомир Драганов отмени първоначалното си решение, след като прегледа ситуацията с ВАР, и изгони играча на „канарчетата“.

В заключителните минути на срещата Пламен Крумов задържа откъсващия се Маркиньос и съвсем логично бе декориран с втори жълт картон.

С успеха си днес Ботев се изкачи на втора позиция във временното класиране, след като събра актив от 14 точки. Арда пък не успя да вземе точка при дебюта на новия си наставник Георги Чиликов.

По-рано днес Берое се наложи с 1:0 над Царско село, а гола за домакините вкара Мартин Камбуров, който официално се превърна в голмайстор номер 1 в родния футбол, изпреварвайки с едно попадение постижението на легендата Петър Жеков.

БОТЕВ ПД – АРДА 2:1

1:0 Маркиньос 9′

2:0 Маркиньос 36

1:2 Йорданов 55′

Стадион: Коматево, Пловдив

Ботев Пд: Аргилашки, Конате, Генев, Мертенс, Маркиньос, Неделев (к), Току, Бароан, Минков, Супрайен, Рабей

Арда: Караджов, Желев, Георгиев, Коконов, Руменов, Петков, Тилев, Крумов (к), Котев, Йорданов, Делев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ