Книга твърди: Лудогорец приемник на клуб от 1920 година

7 Dni Sport13.09.2021
лудогорец1

Книгата „Историята на Лудогорец“ ще бъде представена днес от 17.30 часа в Разград. Презентирането на изданието ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата на Лудогорец, съобщават от клуба.

Изследването е с обем от 272 стандартни страници. Книгата се състои от три глави – „Ретроспекция“, „По времето на комунизма“ и „В новото време“. В изданието са обособени 10 приложения, а списъкът на цитираната литература е от 376 източника.

Обект на настоящия труд е футболен клуб Лудогорец Разград, като предмет на изследването е неговото историческо развитие. Постигането на изследователската цел и изпълнението на дефинираните задачи е подчинено на основата на изследователската теза, че основаването на футболен клуб „Хр. Ботев“ в Разград е през 1920-та година на XX век, като праводавник на ФК Лудогорец. Целта на разработката е да представи славната история на футболния клуб.

Авторът Цветан Димов се стреми обективно да разкрие историческите събития, чрез подбрани фрагментални моменти. За реализирането на целта са поставени следните задачи: проучване на създаването на футболен клуб „Христо Ботев“ Разград; развитие на футболния клуб след Втората световна война; информация за клуба в най-новата история.

Настоящият труд е предназначен както за аудиторията от разградския регион, така и за футболните среди в национален, балкански и европейски мащаб. Приложен е табличен, снимков и електронен инструментариум. В разработката са проучени моменти от развитието на клуба, като донасянето на първата футболна топка, списък на първия отбор и неговия капитан, ръководители на дружеството, първата официална фланелка, инициативата за създаването на „СЕВЕРО-БЪЛГАРСКАТА СПОРТНА ЛИГА“ (СБСЛ), построяването на стадиона и много други любопитни факти.

Презентацията ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. След нея ще има възможност за задаване на въпроси, посочват от клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ