960! Ето защо Юрген Матей е толкова важен за отбора на ЦСКА

7 Dni Sport09.09.2021
ЦСКА - Сиренс, Юрген Матей, Валентин Антов

За това, колко важен е Юрген Mатей за ЦСКА, говори фактът, че нидерландецът е единственият играч, който не е изпуснал нито една минута игрово време в десетте мача от началото на сезона. За месец и половина бранителят навъртя 960 минути на терена.

В пет от двубоите армейците запазиха вратата си суха, като освен това Матей имаше и принос в атака, отбелязвайки два гола. Нидерландецът се разписа от дузпа в първия кръг от шампионата срещу ЦСКА 1948, както и с глава след статично положение в плейофа реванш от Лигата на конференциите срещу Виктория Пилзен.

Откакто прави първите си стъпки в професионалния футбол през сезон 2011/12, до днес Матей има 16 попадения, като любопитното е, че почти 1/3 от тях – 5, са през последната година с екипа на ЦСКА. Дузпата, изпълнена на „Васил Левски“ в първия кръг, пък бе първата в кариерата му, пише „Тема спорт“.

С червените са и единствените участия на нидерландеца в евротурнирите, като вече има 15 на сметката си, а ако се съхрани от контузии и наказание, до края на есенния полусезон със сигурност ще се увеличат до 21.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ