Какво ще стане с Левски, ако УЕФА се разрови в клуба и открие Палмс бет!?

7 Dni Sport09.09.2021
наско сираков

Притиснати от мизерията, шефовете на Левски много помпозно решиха да покажат на голия си тумбак чифтето „Палмс бет“.

От няколко дни букмейкърската компания не е просто обикновен спонсор на „сините“. Тя е със свой човек в управата, а предстои интегрирането на поне двама нови такива представители на хазартната фирма, които ще движат фен-търговията и ще наблюдават клубните финанси.

Това превръща Левски в първия в Европа клуб, който ОФИЦИАЛНО вкарва в управлението си букмейкърска компания! Всъщност така беше и при предишния собственик Васил Божков, което вече говори за рецидив на „Герена“.

Дали обаче този рецидив може да изяде синята глава? Достатъчно е някой от съперниците на Левски да алармира УЕФА за това и животът на „Герена“ ще стане една идея по-тежък.

Очевидно УЕФА, а и ФИФА, не гледат благосклонно на влизането на букмейкъри във футболни клубове, извън паричните потоци. Не, че и те, особено в България, не са начин да се контролират дадени резултати. Но презумцията на световните футболни босове е, че превръщането на един футболен клуб в част от хазартна империя (и обратното), е официален начин за пране на пари и манипулиране на резултати. Т.е. начин за убиване на футбола.

Точно такива притеснения например отказаха това лято „Уинбет“ от идеята да влязат по-сериозно в ЦСКА.

В същото време няма сезон, в който в България да не са постъпили сигнали от световни спортно-хазартни полицаи за конкретни мачове, в които са завъртени съмнително големи пари. Дори един клуб – Верея, бе изхвърлен по тази линия от елита.

Т.е. ние вече сме страна със съмнителен футболен морал и за УЕФА, и за ФИФА. И за Левски ще е много притеснително, ако там разберат, че вече официално са част от мениджмънта на „Палмс бет“. И, ако продължат странните резултати от ерата, в която букмейкърът бе „обикновен“ спонсор.

Просто трябва само някой да прати писмо до УЕФА. А такива желаещи у нас има бол…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ