Мъри лично навива 7-кратен шампион с Лудогорец да облече екипа на Левски

наско сираков, станимир стоилов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов лично се е заел със задачата да убеди Абел Анисе да дойде на „Герена“. Опитният специалист е провел разговор с халфа и му е обяснил плановете за бъдещето на „сините“. Националът на Мадагаскар е дал уверение на Мъри, че ако не си намери отбор в чужбина, ще облече екипа на столичани. Треньорът познава качествата му от съвместната им работа в Ботев (Пловдив) преди време.

Бившият футболист на Лудогорец е свободен агент, след като разтрогна с „Орлите“. В момента той е на лагер с националния отбор на Мадагаскар и бе заявил пред местните медии, че ще вземе решение за бъдещето си след световните квалификации.

Интерес към Анисе проявяват отбори от Турция и Близкия изток. Финансовите аспекти на предложенията са в пъти по-добри от тези на Левски, но халфът иска да остане в България, след като вече над десет години е в страната, и в момента е изправен пред дилема. За интерес към него се заговори и от бившия му отбор ЦСКА, но в крайна сметка „червените“ се отказаха от тези намерения.

Желанието на Станимир Стоилов е да подсили халфовата линия на Левски с играч, който изпълнява предимно дефанзивни функции. За тази позиция „сините“ имаха набелязан футболист – Мартин Райнов. Левски го покани, след като халфът скъса договора си с израелския Ашдод. Той и Стоилов проведоха среща на „Георги Аспарухов“, но след това полузащитникът отхвърли предложението, като се надява да си намери отбор в чужбина.

„Сините“ се нуждаят от дефанзивен халф, след като още в първия си ден на „Герена“ Мъри показа вратата на Симеон Славчев. Нежелани от специалиста се оказаха и Валери Божинов и Христофор Хубчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ