България с първа титла на европейското по вдигане на тежести

01f

Ангел Русев спечели първа титла за България на Европейското първенство по вдигане на тежести до 15 и 17 години. В категория до 56 килограма 17-годишният Русев направи шест успешни опита. Той записа двубой от 240 кг, с 9 повече от втория, съобщава „Топспорт“.

Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови направи успешни опити в изхвърлянето на 95, 100, 102 кг. Златото в движението е за чеха Франтишек Полак, заковал над главата си 103 кг.

В изтласкването русенецът демонстрира своята класа и излезе за първи опит на 130 кг, с което смаза конкуренцията. След това той вдигна 133 кг и впечатляващите 138 кг.

Медалът е трети за България, след като в първия ден на шампионата Габриел Маринов и Иван Димов дебютираха със сребърни отличия.

Днес на подиума в Милано ще излязат при 17-годишните – в категория до 44 кг при девойките Ивана Петрова и в категория до 69 кг при юношите Димитър Данаилов.

Българските тежкоатлети участват на първенството на Стария континент благодарение на платената в последния момент глоба от 250 хиляди долара от БФВТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ