Истински лъвове класираха България на полуфинал на световното по волейбол в Иран!

60

Уникална игра отбелязаха волейболните национали на България под 19 години, които се класираха за полуфинали на световното първенство в Иран. Момчетата на Мартин Стоев надиграха европейския шампион Италия след драматична битка с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в Техеран.

С този успех „лъвчетата“ продължават в спора за медалите на Мондиала. Така България се класира за полуфинали след 20 години пауза. За последно Брунко Илиев извежда селекцията ни набор 1983/84 ни до бронзови отличия, отново на същото място – Иран.

Италия пък ще играе за разпределение на местата от пето до осмо в таблицата.

Селекционерът Мартин Стоев заяви преди мача, че момчетата му ще дадат всичко от себе си за победа и те го сториха! Сърцата игра, пълно себераздаване и много, много воля за крайния успех. Двубоят ппродължи повече от 2 часа и половина, като бе битка в истински смисъл на думата.

 

Четвъртата част бе най-драматична. Тимът на България изоставаше с 1:2, но намери сили да се вдигне. След игра точка за точка, геймът излезе далеч извън крайното 25, като и двата съперника се бореха със зъби и нокти. Но „лъвчетата“ показаха устойчивост и психика. Нашите спасиха цели 4 гейм бола. В изключително критичен момент, при 27:26 за Италия, Александър Николов показа класа. Той получи последователно цели четири топки в атака и успя да реализира важна точка на четвъртия път. Съставът ни изравни, а след това успя да наложи волята си с 31:29, като финалният акорд бе сложен от Венислав Антов.

 

 

Това окрили нашите и в тайбрека възходящата линия бе запазена. България започна с 2:0 и 7:4, но Италия успя да изравни. Отново последваха драматични минути, но националите и този път устояха.

 

Показаха че заслужават повече победата и я получиха, като се поздравиха с крайното 3:2, след аут на съперника.

 

Реализатор за България бе Александър Николов с 28 точки. Венислав Антов добави 20 точки за успеха. Владимир Гърков приключи с 14 точки.

бгволейбол.бг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ