Левски си намери майстор, Камбуров си намери майстора

7 Dni Sport29.08.2021
левски - берое, гьоко зайков

Снощи Левски постигна втората си победа от началото на сезона в efbet Лига. Измъчено и с голяма доза треперене, „сините“ все пак пречупиха устрема на Берое и вече имат шест точки в своя актив.

Освен повторния треньорски дебют на Тодор Симов, отличен старт на кариерата си в Левски направи и северномакедонското попълнение Гьоко Зайков.

Макар и да бе приет със съмнения заради липсата на достатъчно игрова практика, националът на западната ни съседка набързо доказа, че е състезател от висока футболна класа. Макар и призът „Играч на мача“ да отиде в ръцете на Борислав Цонев, може би човекът, който заслужава най-много адмирации е именно Зайков.

Дебютантът впечатли със завидното самочувствие и моментално доказа, че ще бъде лидерът в отбраната на Левски. Набързо Шелис, Горанов и Хубчев (Найденов), започнаха да се ръководят по неговите действия. А това е радващо, защото „сините“ се нуждаеха от точно такъв тип характер в сърцето на своята отбрана. Фигура, която да въдвори ред в „синия“ хаос.

Най-много от Зайков видяхме след почивката. Тогава заедно с колегите си бе подложен на сериозен беройски натиск. Левски се пропука веднъж, но това все пак се оказа допустима грешка. В останалите периоди северномакедонецът бе като сянка на Мартин Камбуров и почти не му позволи да се озовава на стрелкова позиция.

Впечатление направи и силната му игра във въздуха, както и движението без топка. Изобщо, Зайков имаше повече от стабилен дебют, който може да положи основите на един позитивен негов период на „Герена“.

А от Левски трябва да са повече от доволни, че в такива размирни времена за клуба, съумяха да постигнат удар с него на трансферния пазар. Със сигурност Гьоко е инвестиция, която рано или късно ще се отплати.

Остава надеждата, че с привличането на още няколко подобни на Зайков попълнения, грандът ще придобие нужният завършен вид и ще стартира изкачването си в таблицата на efbet Лига.

ТОПСПОРТ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ