Камбуров излиза на „Герена“ срещу клиент №1, за да влезе в историята с Берое

7 Dni Sport28.08.2021
Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Левски приема Берое в 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ започва в 21:00 часа.

Повторен дебют начело на „сините“ ще направи Тодор Симов, който до момента беше помощник. Младият специалист е амбициран да изведе столичния гранд от кризата.

От своя страна в лагера на Берое погледите са насочени към Мартин Камбуров, който в миналия кръг изравни рекорда на Петър Жеков и днес ще се опита именно срещу Левски да го подобри. На „Герена“ нападателят е вкарвал 10 попадения.

Тодор Симов няма особени кадрови проблеми за двубоя. Николай Михайлов и Симеон Славчев пропуснаха по една тренировка през седмицата, но днес ще са на линия. Младият специалист ще може да разчита на най-новото попълнение на тима Гьоко Зайков получи работна виза и ще може да играе днес. Наказан за двубоя е Патрик-Габриел Галчев.

В лагера на Берое също нямат кадрови проблеми. За гостите на вратата най-вероятно ще е съставена от Баке под рамката и в отбрана Фуртадо, Сако, Хаджиев и Митев. Камара и Лебон ще са на крилата, а в средата играта ще движат Цветков и Юсеин. В атака пък ще си партнират Камбуров и Тунгара.

В историята на най-високото ниво на българския футбол, „сините“ са побеждавали 56 пъти, равенствата са 30, а Берое е надделявал над старозагорци 28. Головата разлика е 191-118 в полза на Левски. Двубоите в София са 56, в които старозагорци имат 7 победи, 11 равенства и 38 загуби. Мачът днес е под номер 115.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ