Жеката: Радвам се, че съм вдъхновил Камбуров! Сега с Берое да вкарат една „тройка“ на „Герена“

7 Dni Sport25.08.2021
DSC_4425

Легендата на ЦСКА Петър Жеков прие спокойно изравняването на головия му рекорд от Мартин Камбуров. В понеделник 40-годишният таран вкара 253-ия си гол в родния елит и така изравни по този показател иконата на „червените“.

Според него идеалният вариант, в който стрелецът може да подобри постиженижето, е в сблъсъкa срещу Левски тази събота на „Георги Аспарухов“.

„Браво. Много добре. И още 100 гола, ако може да вкара момчето – не ми пука. Той играе и на 40 години, a мен още на 30 ме освободиха. Къде е Киро на кирия“, коментира Жеков пред „Мач Телеграф“.

„Мен, ако ме бяха оставили да играя не до 40 като него, а само още 2-3 години, нямаше да имам стигане. Гледах мача на Берое с Ботев Враца. Чух и изказването на Мартин Камбуров по мой адрес след двубоя, като каза, че съм му служел за вдъхновение. Браво, така трябва. Нека да продължи да вкарва момчето. Като го гледам, нито има проблем с килограмите на тези години, нито с физиката. Аз много отдавна му пожелах да ме надмине. Той сигурно е забравил, но аз помня. На едно награждаване му дадох купа за голмайстор номер едно и още тогава му пожелах да ме задмине, ако може“, припомни си Петър Жеков.

„Какво по-хубаво от това да ме мине точно срещу Левски. Ако Берое играят така, както срещу Ботев Враца, със сигурност ще бият на „Герена“. А Ботев Враца този сезон са добри, така че като гледам Левски, спокойно може да загуби този мач, даже една тройка“ от Берое не им мърда, категоричен е той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ