Българин от Канада се присъедини към националите в Перущица

Баскетбол - кош 2

Националният отбор по баскетбол за момчета U16 се събра отново в понеделник, за да продължи лагера си след три дни почивка. Тимът на Христо Ценов се готви за европейското първенство в Дивизия Б, което е в Сараево през август.

В момента момчетата ни са на лагер в Перущица.

Последните контролни срещи за отбора U16 ще бъдат на приятелски турнир в Скопие през тази седмица.

В четвъртък България U16 заминава за Македония, където ще премери сили с Черна гора, Македония и Румъния.

Последното ново име в състава е това на Еван Маринов, който се присъедини преди десетина дни към отбора. Еван е крило и идва от Канада, където играе за отборите на Нортърн Кингс в AAU и за училище Сейнт Майкс, пише Viasport.bg.

Другите двама играчи, които са в чужбина, от този набор – Веселин Господинов и Мартин Ангелов ще пропуснат тази година с националния тим заради участията си на кампове и други лични причини.

След завръщането си от Скопие, лагерът ще продължи в София до 7 август, когато отборът тръгва към Босна и Херцеговина за европейското.

Наставникът на тима Христо Ценов сподели, че този набор вече има достатъчно контролни срещи зад гърба си. След турнира в Македоия от настоящата група от 15 състезатели ще отпадне един, а няколко дни преди тръгването към Сараево ще стане ясна и окончателната група от 12 играчи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ