Въпреки руските заплахи – ФИГ обяви като „неоспорима“ олимпийската титла на българския ансамбъл

7 Dni Sport19.08.2021
златни_момичета

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) обяви гласно пред целия свят, че олимпийските титли на „диамантите“ от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика и на Линой Ашрам (Израел) в индивидуалната надпревара в Токио са неоспорими.

Причина стана лавината от коментари от руска страна от мига, в който стана ясно, че избраничките на Ирина Винер безпрецедентно остават без златен медал от игрите в Токио.

Ето какво публикуваха от Международната федерация по гимнастика по темата с олимпийския турнир по художествена гимнастика:

„Техническият комитет по художествена гимнастика на Международната федерация по гимнастика /ФИГ/ осъществи задълбочен преглед след състезанието на всички компоненти за оценка във всяка фаза на състезанията по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио 2020. В резултат от този процес, можем да потвърдим, че не са установени пристрастия или нередности в журито.

Следователно Техническият комитет по художествена гимнастика потвърждава, че класиранията и резултатите от Олимпийските игри в Токио 2020 по художествена гимнастика са честни и безпристрастни, както за индивидуално, така и за ансамбли.

ФИГ установи строги критерии за обективен подбор на най-квалифицираните и безпристрастни съдии за Олимпийските игри и ние сме доволни от тяхната работа.

Бяхме ужасени да научим, че няколко съдии от панелите по художествена гимнастика са получавали множество заплахи и съобщения на омраза след състезанията от Олимпиадата. Тези опити за дестабилизиране на съдиите са напълно неприемливи. FIG иска ясно да заяви, че тези съдии имат нашата пълна подкрепа и могат да бъдат похвалени за работа си“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ