Волейболните ни национали заминаха за контроли преди ЕП, Чернокожев сменя Цецо Соколов

7 Dni Sport19.08.2021
силвано пранди

Мъжкият национален отбор по волейбол замина за Украйна, където ще проведе последните си контролни мачове преди началото на Европейското първенство (1-19 септември) в Полша, Чехия, Естония и Финландия.

В Запорожие представителният ни тим, воден от Силвано Пранди, ще изиграе три приятелски срещи. Първата е на 20 август срещу домакините Украйна, втората е срещу еврошампионите Сърбия на 21-ви, а третата е на 22-ри срещу финалистите от Евроволей 2019 Словения, като всички са от 16:00 часа.

Със състава не пътуваха лидерите Цветан Соколов, Николай Николов и Владислав Иванов. При отпадането и на Жани Желязков основен диагонал остава Велизар Чернокожев, който след дълго отсъствие се завърна при трикольорите.

Националният ни отбор е в група В на европейското, заедно с домакина Чехия и Италия, Словения, Беларус и Черна гора. Първите четири отбора продължават към осминафиналите, а “лъвовете” са в поток срещу тимовете в група D, където са Франция, Германия, Естония, Латвия, Словакия и Хърватия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ