Глушков след края на Европейското в София: Видяхме къде сме! Общата картина на българския баскетбол нямаше да се промени, ако бяхме и пети!

баскетбол -Георги Глушков

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков направи оценка на изминалото Европейско първенство за младежи в Дивизия B, което се проведе в София. Пред BGbasket.com той заяви, че с оглед на показаното от нашия тим на шампионата, седмото място е максимумът като класиране.

„Според това, което показахме, това ни е максимумът. Ако бяхме играли малко по-добре предния мач и бяхме победили, щяхме да играем за пето и шесто място“, заяви Глушков.

„Срещу Белгия играхме по-добре, но срещу по-добрите отбори – колкото ни разрешат. Надявахме се на повече, но поне видяхме къде сме. Това трябва да е извод, както за мен така и за всички треньори, не само на националния отбор. Трябва да направим корекции. Първенството беше някакъв ориентир“, добави президентът на БФБ.

Той направи паралел и с нивото при мъжките национални отбори и мачовете в световните квалификации: „Мъжкият отбор на Чехия например пак беше в нашата група. Продължихме напред, но те са с пет победи, ние – с четири загуби. Виждаме къде са и подрастващите. Явно е трудно. Държави като Словения, която е европейски шампион, и Русия също са в Дивизия B при 20-годишните. Повечето отбори тук са много добри. Това за нас беше важен ориентир – да видим къде сме и какво трябва да правим. Има много да се работи. На нас ни се искаше по-добро класиране. Ако бяхме играли предния мач по-добре, можеше да стане, но дали сме с едно или две места по-напред, това не променя общата картина на българския баскетбол. Трябва да се работи сериозно“.

Георги Глушков сподели също, че е доволен от организацията на Европейското първенство и от интереса на феновете. „Имаше хора в залите. За първи път входът беше с билети. Смятам, че е добро начало за това, което искаме да направим и като на всички други места да има билети. И при нас това се случи. От организационна гледна точка сме доволни, както и ФИБА. Нямат забележки“, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ