Павел Върба предупреди Стойчо: Внимавай с Кулите Близнаци! За ЦСКА ще е опасно отзад

7 Dni Sport19.08.2021
Лудогорец - Интер, Пресконференция, Павел Върба

Бившият треньор на Лудогорец Павел Върба, който сега е начело на Спарта Прага, сподели интересни мисли за предстоящия сблъсък Виктория – ЦСКА в Лигата на конфедерациите.

„Определено ще бъде равностоен двубой. И двата отбора знаят, че ги очаква тежък съперник. Това са тимове, които имат амбиции да влязат в групите. Със сигурност предстоят много интересни мачове. в които решаващи ще се окажат малките детайли. И двата отбора са много стабилни. Резултатите в първите кръгове го доказват и затова смятам, че ще бъде много изравнен двубой. Не може да се открои фаворит между тях и никой не е сигурен в класирането си напред“, категоричен е специалистът.

Виктория е много сериозен и опитен отбор, макар да изживяват по-различен период спрямо близкото минало. Във фаза атака са много опасни, защото имат двама високи нападатели – Кулите Близнаци, които са доста класни, а и тимът винаги се е отличавал с това, че играе офанзивен футбол, и определено ЦСКА ще има доста работа в дефанзивен план. Пилзен действа много атакуващо в чешката лига и се опитват да прилагат този стил и в Европа, както вкъщи, така и като гост, предупреди Върба.

В първенството Виктория тръгна с 4 поредни победи. Те от няколко години постоянно са в челото на класирането и играят на най-високо ниво в първенството. Също така и в евротурнирите имат поредица от сезони в груповата фаза на ШЛ и ЛЕ. Виктория е наистина силен отбор. Всеки клуб минава през трудни периоди, по време на които се сменя съставът, но Михал Билек успя да стабилизира тима. Разполагат и с опитни играчи, които от дълго време играят в Пилзен, а не са в отбора от половин година или от по-скоро, добави чешкият треньор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ