След Лудогорец най-добре продава и надгражда… Черно море

черно море

Черно море е начело на efbet Лига след първите 4 кръга. Не е чак толкова неочаквано, особено с оглед на многото отложени мачове на Лудогорец и ЦСКА.

А и варненци винаги започват силно първенството. Миналия сезон с 2 поредни победи, по-миналия с 5 кръга без загуба.

Има обаче едно огромно „НО“ – варненци продадоха в последните 2 трансферни прозореца двете си перли. Мартин Минчев премина в Спарта Прага, а Илиан Илиев в кипърския Аполон.

И въпреки това отборът не само не потъва, но надгражда. По-миналия сезон – нищо. Миналия – бараж за Лига Европа. Този целта е място в Топ 6. Този път вече задължително.

Едната причина за това надграждане е Илиан Илиев. Оставен е да работи без напрежение, без натиск. Само под този на собствените му големи цели. В нито един клуб у нас май няма такъв треньорски комфорт. И Илиев постига това, което се чака от него – изгражда футболисти, от които Черно море печели сериозни постъпления, но и направи състав, който да не е зависим, от която и да е липса.

Другата причина е ръководството на клуба. След онзи „полиграф“ откъм Варна не е дошла никаква извънфутболна новина. Парите идват навреме, играчите са обезпечени, клубът – също, школата е в Топ 3 в България.

Много футболни началници биха „огладнели“ за по-високи резултати, но очевидно тези на Черно море имат друг план. А имено – превръщането на клуба в нормален европейски такъв, който да не е тотално зависим от собствениците.

Утре, ако те си тръгнат, клубът чака траншове от 3 трансфера, спонсорите са налице, школата е произвела играчи, които срещу минимални на фона „Лудогорец и ЦСКА“ заплати ще свършат отлична работа.  Ето защо според много специалисти, след Лудогорец най-добре продава и надгражда Черно море.

А задаващите се 2 мача с различните ЦСКА ще покажат дали пък не е дошло времето край морето да помечтаят и за нещо повече от Топ 6.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ