Илко Пиргов е №1 в България: Лудогорец и ЦСКА ни бият с пари и селекция

илко пиргов

Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов беше избран за футболист №1 на месец юли от спортните журналисти.

„Благодаря на всички спортни журналисти гласували за мен. Като вратар работата ми е да спасявам вратата от попадения, радвам се, че успях да помогна на тима ми да продължи напред“, каза Пиргов.

„В последните години футболът се превърна и в статистика, събирам всякакви информация, това е важна част от подготовката ми за дузпите, когато започнат дузпите имам някакво шесто чувство, но също така играе роля шанса и късмета“, добави той.

„Бях най-малкия в махалата в която живеех, слагаха ме на вратата и така остана от детството. Сгъстеният цикъл ни попречи в началото, доста основни футболисти ни напуснаха, за да окомплектоваш един отбор е нужно време, а ние го нямахме, напуснаха ни 6 човека, ще ни трябва още малко време за стиковка, тъй като в отбрана дойдоха нови хора, в течение на мачовете ще ставаме още по-добри“, каза още Пиргов.

„Чакаме мача със Славия, те са стойностен отбор с добри изпълнители. Надявам се и с малко спортен шанс да успеем да спечелим и първа победа“.

„Работи се на стадиона, строи се всеки ден на трибуна Бесика“.

„Надявам се да завършим в първите три отбора в края на първенството. ЦСКА и Лудогорец имат по около 25 равностойни футболисти, при нас нямаме 25 равностойни футболисти, трудно ще се борим за титлата. Като футболист съм искал да се класирам най-напред в класирането, целта е по възможност да играем в европейските турнири. Играем успешно срещу Лудогорец, сега в първия кръг мислите ни бяха за мачовете в Европа, с течение на времето и тренировките ще изглеждаме доста по-добре. Има разлика в класите, като ниво сме може би далеч от нивото на Копенхаген, футбола в България върви с 10-ина години след средния футбол в Европа“, коментира вратарят на Локо Пловдив.

„За да свалиш Лудогорец от върха трябва да направиш качествена селекция, там играят доста чужденци, те влагат огромни средства, от финансова гледна точка може би само ЦСКА ги доближава. Трудно ще ги свали някой от трона. За мен ще е чест да облека националната фланелка, нека националния селекционер Ясен Петров сам да прецени кого да повика“, приключи той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ