Отборите на Малмьо и Лудогорец се изправят един срещу друг в първи плейофен двубой за влизане в групите на Шампионската лига. В предходната фаза гореспоменатите елиминираха грандове от ранга на Рейджърс и Олимпиакос, което прави битката им в Швеция повече от непредвидима.

Наставникът на българския шампион Валдас Дамбраускас сподели, че отборът му е готов да напише собствената си история в турнира. Той обаче има и доста проблеми за решаване по време на визитата на стадион „Еледа“, но се закани да гони поледата.

На негово разположение няма да бъдат наказаният Десподов, Еливс Ману и пратеният да тренира с дублиращия тим Клаудиу Кешеру.

На вратата на „орлите“ ще е Кристиян Кахлина, като бекове ще действат Икоко и Недялков, а в центъра ще си партнират Пластун и Вердон.

При система с трима централни защитници в игра ще е и Жосуе Са. В халфовата линия напоследък Дамбраускас залага на Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи. Вместо Десподов ще започне Текпетей. Играта ще връзва Каули, а напред ще е Пиерос Сотириу. При 4-2-3-1 на терена ще е и Вандерсон. В противен случай ще остане на пейката.

Очаква се Малмьо да заложи на типичните скандинавски козове – здрава битка и тичане, умело използване на статичните положения, и да притиска с двама в нападение. Атаката ще бъде водена от балканците Антонио Чолак (хърватин, роден в Германия) и Велко Бирманчевич (сърбин). На трибуните заради санкции ще са защитникът Ахмедходжидч и офанзивният халф Бонке Иносент.

Неприятната статистика е, че български отбор все още не познава вкуса на победата на шведска територия.

Главен съдия на срещата е испанецът Лаос, който свири и финала в турнира през изминалия сезон.