Часове преди старта на европейското, треньорът на България: Дано опазим главите си

7 Dni Sport17.08.2021
иван петков

Селекционерът на националния ни волейболен отбор за жени Иван Петков даде последния си брифинг преди старта на Европейското първенство в Пловдив и първия мач утре срещу Гърция.

Очакванията към „лъвиците“ са да играят минимум полуфинал на този шампионат.

„Имайки предвид, че сме домакини на толкова голям форум, отговорността е много голяма“, призна Петков. „Опитваме да се абстрахираме от еуфорията около нас. Разбира се – доколкото е възможно. Разбираме вниманието и отношението на хората. Очакванията са големи, а настроението – приповдигнато. Искам като отбор да останем с трезви глави, да ги опазим от емоциите. Ще покажем най-добрия волейбол, на който сме способни. Българската публика е много емоционална и ще ни помогне. Вярвам, че домакинството в Пловдив ще е голям плюс за нас. Така щеше да бъде и във всеки друг български град. Феновете ни са доказали, че обичат волейбола. В Пловдив свикнаха със силните изяви на Марица в последните години. Надявам се, че настроението ще се пренесе и на европейското. За нас най-важен е следващият мач и настройвам отбора към него. Не искам да деля съперниците. Световната ранглиста е ясна и всеки знае кой до къде е стигнал. Няма смисъл аз да фаворизирам някой отбор.“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ