„Тема спорт“ с критика към ЦСКА: С тези новите няма как да бъде спрян Лудогорец

7 Dni Sport16.08.2021
цска

Една от най-коментираните теми в ЦСКА винаги е била селекцията. Историята не помни празен трансферен прозорец в Борисовата градина, а изявите на новоривлечените винаги са били следени под лупа. И винаги е имало плюсове и минуси.

Този става, а онзи не. През това лято на „Армията“ бяха привлечени Йоан Бай, Хамза Чатакович, Жуниор Нзила и Яник Вилдсхут. До момента пред всеки стои знак минус, но нарисуван с дебел маркер. Всички те са длъжници на тима и на този етап по никакъв начин не оправдават гласуваното им доверие.

И все пак след изиграни 6 официални мача сякаш най-добре се представя Бай, на когото в началото се възлагаха най-малко надежди за бърза адаптация и налагане в състава заради постната му визитка. Той дойде от четвърта дивизия на Франция. Вкара гол срещу ЦСКА 1948, но след това се контузи и Георги Йомов определено остави по-добри впечатления от все още неориентирания си и хаотичен колега.

Най-големи бяха очакванията към Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут. Първият скоропостижно седна на пейката, а след възстановяването на Варела не е ясно как ще свали железния анцунг. Нидерландецът пък играе само защото няма друг, а представянето му и срещу Осиек по нищо не кореспондира с богатата му визитка. Той асистира за гола на Греъм Кери, но загуби всички останали топки, а рейдовете му по крилото наподобяват маневри на трамвай на последна спирка.

Още по-трагично е положението при Жуниор Нзила, където основният въпрос е защо и поради каква причина това момче се озова на „Българска армия“. По всичко личи, че неговият агент е готов да грабне златен медал по убедителност, след като преди време е успял да му уреди да облече анцуга дори на Наполи.

Той играе едно полувреме срещу Лудогорец за Суперкупата, а преди това взе участие и в няколко контроли. Изявите му бяха разочароващи. Стойчо Младенов неслучайно не разчита на него.

Ако амбициите на ЦСКА са за изграждането на солиден отбор, то ще трябва да се предприемат необходимите селекционни решения. Със сигурност при евентуално отстраняване на Пилзен, армейците ще се нуждаят от нови попълнения за мачовете от груповата фаза на Лигата на конференциите. Същото важи и за двубоите от родното първенство. Ако в Борисовата градина са си поставили за цел да детронират Лудогорец, то с Нзила, Чатакович, Бай и Вилдсхут няма да стане./

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ