Боже, колко простота има в зеления чорап на Румен Радев в спортното министерство! (ВИДЕО)

7 Dni Sport13.08.2021
андрей кузманов

„Вълшебната китка“ на БНТ Иво Никодимов днес бе поканил твърдия юмрук на спортната глупост Андрей Кузманов. Получи се страхотно събеседване, благодарение на което лъсна чудовищната простота на Кузма Кузмич.

То може Марияна Георгиева, то бива Лучано, но чак Андрей Кузманов не бива!

Румен Радев трябва немедлено да заповяда на зеления си чорап в спортното ведомство да мълчи! Ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Защото отвори ли си Кузма Кузмич устата, става опасно за децата и женорята.

Днес ги прати да обикалят около басейните. Утре може да поиска да ги има на самолетоносача си, както намекнал на едни хора в министерството.

Представяте ли си, спортният министър не знае името на настояща българска олимпийска шампионка!? Нарече я „онова момиче, дето ги наби“. Така можеш да начереш Татяна Дончева, дето вчера подгонила с ритници Тошко Йорданов. Но не и Ивет!

Ивет, бе, чичин, Ивет! Четири букви, запомни ги! Запомни и имената на „онова другото момиче дето ги би на ринга“, на тез петте с бухалките, дето обаче не са мутри, и на онези двете пехливанките, и на таз с пищова.

Плашим се как биха си говорили Пената и Кузма Кузмич…

А иначе най-добре го каза бившият спортен министър Красен Кралев:

О, свещена простота!
За пореден път назначеният за служебен спортен министър-модерният петобоец Андрей Кузманов показа, че не знае какви са функциите на министъра на младежта и спорта. Не, министърът не провежда тренировките и не подава топките. Отговорността за спортната подготовка на състезателите се носи от президента на спортната федерация и от треньорите. Стратегията за развитието на спорта е отговорност на министъра. Такава стратегия, каквато ние направихме през 2016г. за развитието на женската борба, женския бокс, женското кану и каратето.
Министърът отговаря за осигуряването на средства и условия за подготовка. Задача, с която сме се справили в последните пет години-по думите на спортистите и на ръководителите на федерации.
Министърът отговаря за изграждането на нови спортни съоръжения и за реконструкцията на съществуващите – над 100 обекта са реновирани и изградени за последните 7 години. Трите кабинета на Бойко Борисов са инвестирали над 500 млн. лева в спортната инфраструктура на държавата!
Министърът трябва да познава лично всичките водещи атлети и да е запознат с техните проблеми. Господин Кузманов, “момиченцето от каратето” се казва Ивет Горанова!!! Тя е в световния елит на този спорт от поне 3 години.
Министърът на спорта трябва да защитава атлетите, когато са замесени незаслужено в различни скандали. Така, както ние защитихме българските щангисти през 2015г. и плувците ни през 2021г. Повече информация за това може да получите от ръководството на федерациите.
Андрей Кузманов беше назначен за служебен министър, въпреки изключително посредствените резултати на федерацията, на която е президент. Така че за мен е очаквано, че не знае как да носи отговорност за спортистите, чиито имена дори не знае.
Според господин Кузманов ролята на министъра се изразява в това … да популяризира успехите на спортистите по “интернетите”. Срам!

P.S. Името на “министъра на Япония” е Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ