Оперираха успешно втората по борба в Европа

11

Европейската вицешампионка по борба Мими Христова претърпя успешна операция на лакътя. Интервенцията продължи повече от два часа и беше извършена от проф. Енчев в института „Пирогов“ в София. Националката получи травмата по време на лагера в Япония в края на май. Там тя се възстановяваше от други две контузии – в дясното рамото и носа, получени на Евро 2018. Натоварванията й бяха по-леки. Но при едно по-рязко движение получи контузия на левия лакът, а впоследствие се оказа, че има скъсани връзки.

Сега Христова ще бъде пет седмици в гипс, а после ще продължи с физиотерапия. След контролни прегледи ще има и по-голяма яснота кога националката ще започне пълноценни тренировки. Треньорският щаб обаче не се ангажира да разчита на Мими Христова за световното първенство през октомври в Будапеща до пълното й възстановяване.

„Изключително съм благодарна на лекарския екип. Имам уверенията на лекарите, че ще продължа да се занимавам професионално с борба и след тази травма. Благодаря за съдействието на д-р Стругаров, нашия лекар в националния отбор, за адекватната намеса и съдействие. На Българската федерация по борба, на фондация „Български спорт“ и на нейния изпълнителен директор Цено Ценов, които финансираха операцията“, каза медалистката от европейското първенство в Каспийск.

Женският национален отбор се върна от лагер на Белмекен и в края на седмицата ще участва на престижния турнир „Яшар Догу“ в Истанбул. Съставът ще бъде определен в следващите дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ