Този щур, щур Локомотив Пд опроверга прогнозите срещу Копенхаген – 1:1

7 Dni Sport05.08.2021
32

Локомотив Пловдив изигра поредния си щур мач в Европа, но стигна само до 1:1 срещу Копенхаген в Лигата на конференциите. Реваншът е след седмица в Дания, като всичко започва отначало.

Двата състава изиграха приспивно първо полувреме, но заключителните 30 минути на срещата бяха умопомрачителни. Напук на прогнозите пък черно-белите не само не се дадоха, но дори можеха и да спечелят срещата.

Локомотив поведе в резултата от дузпа в 60-ата минута. Парвиз Умарбаев пресече подаване в центъра, след което продължи за Бирсент Карагарен. Националът рязко смени посоката и принуди Нелсон да го фаулира в наказателното поле. Спор нямаше – наказателен удар за „смърфовете“. С отговорната задача се нагърби Митко Илиев, който в познатия си стил направи 1:0.

За жалост „черно-бялата“ преднина просъществува около четвърт част. В 74-ата минута Йесс Торуп демонстрира, че умее да улучва смените, след като пуснатият от него Пеп Биел го зарадва с попадение. Испанският техничар се разписа директно от пряк свободен удар, след като прехвърли стената и не остави никакъв шанс на Пиргов.

Екшънът на „Лаута“ продължи, а за ужас на своите фенове, Локомотив можеше да инкасира пълен обрат. В 76-ата минута Милош Петрович сътвори нарушение в наказателното поле на пловдивчани и съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Камил Вилчек, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл, но нацели страничната греда.

Макар и трудно за вярване, Локомотив (Пд) не поведе отново в резултата пет минути преди края на мача. Димитър Илиев разсече скандинавската защита с извеждащ пас за Бирсент Карагарен. Той изпревари поляка Грабара и се понесе към опразнената врата. В този миг на решителен шпагат му се хвърли Нелсон, който се реабилитира за направената дузпа с изумителна дефанзивна намеса.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ