Левски ще гони първа победа през сезона при визитата на Ботев (Враца)

левски

Левски гостува на Ботев (Враца) от 18:45 часа в среща от втория кръг на първенството. “Сините” започнаха сезона с домакинско поражение от Славия, но на моменти показаха добра игра и дадоха надежда на феновете си, че постепенно ще си стъпят на краката и ще ги радват с повече победи.

Във Враца отборът на Живко Миланов ще излезе срещу съперник, който е доста променен в сравнение с предишната кампания. Ботев има нов треньор – Даниел Моралес, и залага предимно на млади футболисти, които нямат почти никакъв опит в елита. Въпреки това, врачани са готови да се противопоставят на столичния гранд.

“Важното е да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с Арда. За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд”, сподели в навечерието на двубоя Моралес.

Той няма проблеми с контузени и наказани за двубоя срещу Левски. Атаката на врачани ще води Дориан Бабунски, подкрепян от Мирослав Маринов, Красимир Тодоров и Виктор Василев. В защита ще се разчита на опита на Илия Миланов и Костадин Ничев.

Левски привлече национала Георги Миланов, но той със сигурност няма да дебютира днес. Очаква се обаче завърналият се от Белгия Иван Горанов да е титуляр на левия фланг на защитата, а в центъра й да действат Георги Александров и Христо Шелис. Двойка вътрешни халфове ще са Борислав Цонев и Симеон Славчев, а Здравко Димитров, Марин Петков и Билал Бари ще започнат зад изнесения в предни позиции Мартин Петков.

През миналия сезон “сините” си тръгнаха доволни от Враца, след като направиха обрат и спечелиха с 3:1. Домакините поведоха рано и пропуснаха дузпа, но през второто полувреме се сринаха и Левски записа една от малкото си победи на чужд терен. Предишните два мача между двата отбора пък завършиха с нулеви равенства.

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): К. Костов; В. Христов, И. Миланов, Ничев, М. Николов; Бауренски, Сержиньо; М. Маринов, К. Тодоров, В. Василев; Бабунски

ЛЕВСКИ (4-2-3-1)
: Н. Михайлов; Найденов, Шелис, Г. Александров, И. Горанов; Славчев, Б. Цонев; Бари, Марин Петков, З. Димитров; Мартин Петков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ