Малкият дявол застигна ЦСКА в Лига Европа! Гигантите на Солбакен очакват „червените“ в трети кръг

ЦСКА Локомотив Пловдив 2ро (11)

Победителят от двойката Стярнан – Копенхаген очаква продължилият напред от двойката ЦСКА – Адмира Вакер (Мьодлинг) в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

12-кратният шампион на Дания е тежък фаворит в сблъсъка срещу полуаматьорският тим на Стярнан и изглежда като по-вероятният съперник на „червените“ или Адмира. В момента Копенхаген не се намира в добро състояние, след като загуби първия мач от сезона в първенството от непретенциозния Хорсенс с 1:2 у дома. Тимът имаше и сериозни проблеми в първия квалификационен кръг на Лига Европа, като елиминира финландския КуПС с победа като гост 1:0 и равенство 1:1 в Дания.

Копенхаген елиминира Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа преди 2 години, когато спечели с 2:1 в София и 0:0 в ответния мач.

Датчаните бяха вторият най-добър вариант за съперник на „червените“ след победителя от двойката Чихура – Марибор. Другите възможни съперници бяха Олимпиакос, Фейенорд и спечелилият сблъсъка Бордо-Вентспилс.

ЦСКА ще бъде домакин в първия мач от третия кръг на Лига Европа, който е насрочен за 9 август. Реваншът е седмица по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ