ЦСКА ликува след драма при дузпите! Блестящ Бусато прати армейците напред в Европа

цска_лиепая1

ЦСКА се класира за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите! Армейците отстраниха латвийския Лиепая след изпълнения на дузпи в поредния дебют на Стойчо Младенов начело на тима. В редовното време срещата завърши наравно 0:0, а в продълженията и двата отбора не успяха да си отбележат гол. При дузпите червените бяха по-хладнокръвни и успяха да спечелят с 3:1, като Густаво Бусато спаси два удара от бялата точка.

ЦСКА започна по-дейно в играта, а „червените“ предимно атакуваха по десния фланг, където Йоан Баи и Иван Турицов опитваха да пробият латвийската отбрана. В 14-ата минута след рикошет топката се озова пред дъгата на десния крак на Жорди Кайседо, но ударът на еквадорския национал бе изключително неточен.

26-ата минута Миросавлиев бе изведен в наказателното поле на „червените“ и се измъкна от опеката на Матей, за да последва удар с десния крак по земя, но топката премина встрани от лявата греда на Густаво Бусато. В 34-ата минута удар на Мазику с десния крак бе блокиран, след което топката отиде във Вилдсхут, чийто удар мина високо над напречната греда.

В 41-ата минута ЦСКА стигна до драматичен пропуск. Яник Вилдсхут получи топката вляво на наказателното поле на домакините. Нидерландецът можеше да стреля, но върна леко назад за Кайседо, който бе в по-добра позиция. Еквадорецът залъга бранител на „белите“ и шутира силно, но от линията на вратата защитник на Лиепая самопожертвователно изчисти и предотврати сигурен гол за ЦСКА.

Първите минути на втората част не развълнуваха никого в игрови план, а след час игра бранител на Лиепая блокира удар на Вилдсхут от разстояние.

„Червените“ оцеляха четири минути преди края на редовното време. Нападателят Додо премина през Турицов и Антов отляво и напредна към вратата на ЦСКА. Бразилецът отправи изстрел по земя, а Юрген Матей закачи с шпагат топката, за да ѝ отклони пътя в ъглов удар.

В добавеното време преди Йоан Баи се откри пространство отляво и проби в наказателното поле, но френският футболист на ЦСКА се хлъзна с топката и нападението на „червените“ приключи. Миг по-късно Кери стреля с левия крак от дъгата, но защитник на Лиепая блокира с тяло.

Първото продължение в крайморския латвийски град не видя нищо, освен един опит за пробив в наказателното поле на Георги Йомов през четирима бранители на домакините, което, логично, завърши с неуспех. В 111-ата минута пък Георги Йомов бе изведен вдясно и центрира за Кайседо, но Звиедрис излезе и изби топката. Миг по-късно „червените“ имаха претенции за дузпа, но румънският рефер не остана очарован от тях и играта продължи.

ЦСКА бе по-солидният при изпълнението на наказателните удари, като играчите на латвийците направиха три пропуска при наказателните удари, което спомогна на българския отбор да продължи към третия рунд. Ахмед Ахмедов също стреля високо над напречната греда, но пропускът му не се оказа фатален, а точни за ЦСКА от бялата точка бяха Греъм Кери, Жорди Кайседо и Жеферсон. Така отборът, воден от Стойчо Младенов, очаква победителя от двойката между хърватския Осиек и полския Погон Шчечин.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ