ЦСКА ще гони задължителна победа над Лиепая при завръщането на Стойчо Младенов

цска_лиепая3

Днес в 17:00 часа е мачът-реванш между Лиепая и ЦСКА от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Първата среща на “Българска армия” завърши при резултат 0:0, който постави “червените” в доста неизгодна позиция. Сега те трябва да търсят задължителен успех на чужд терен, за да намерят място в следващата фаза.

Вялото представяне на отбора в мача с Лиепая, а и в останалите срещи от началото на сезона, доведоха и до сериозни сътресения на “Армията”. Феновете скочиха на ръководството, което пък реагира със сериозни промени. Най-важната от тях бе смяната на наставника Любослав Пенев със Стойчо Младенов. Сменен бе и главният мениджър Стойчо Стоилов, както и изпълнителният директор и пресаташето. Тепърва ще видим какъв ще бъде ефектът от тези промени, а първият тест е още днес.

Стойчо Младенов ще има трудната задача за няколко дни да измисли рецептата за отстраняването на Лиепая. Наставникът почти нямаше време да се запознае с играчите, а сега ще трябва да избере правилната единайсеторка и схема на игра, с която да изведе отбора до победата. Очакванията към Екзекутора на Ливърпул са големи. Той добре познава обстановката на “Армията”, но сега ситуацията е доста различна в сравнение с предишните му престои, така че тепърва ще трябва да се нагажда към нея.

Историята е на страната на наставника. Той досега никога не е губил първия си мач начело на “червените”. От друга страна обаче, статистиката показва, че досега нито един български отбор не е побеждавал при гостуване в Латвия. Всъщност родните отбори са отбелязали само един гол в тази държава. А това не е за пренебрегване, особено с оглед на факта, че равенството не устройва ЦСКА и тимът ще трябва да бележи и да търси задължителен успех.

Очаква се Младенов да не направи драстични промени по състава за днешната среща. Почти сигурно той ще заложи на любимата си схема 4-2-3-1, като Бусато ще бъде на вратата, а пред него в отбрана ще действат Турицов, Матей, Антов и Мазику. Жеферсон и Юга ще да дефанзивните халфове, а Чатакович ще действа като плеймейкър. Кери и Вилдсхут ще започнат на двете крила, а в атака ще бъде Кайседо.

Домакините пък вероятно ще излязат в състав Звиедрис на вратата и в защита Кейта, Симич, Исайевс и Жулевс. Бага, Барозкин и Ткачук ще са триото в центъра на терена, а в атака ще действат Укпа, Миросавлиев и Додо.

Вероятни състави:

ЛИЕПАЯ: Звиедрис, Кейта, Симич, Исайевс, Жулевс, Бага, Бярозкин, Ткачук, Укпа, Миросавлиев, Додо

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Антов, Мазику, Жеферсон, Юга, Чатакович, Кери, Вилдсхут, Кайседо


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ