Калоян Левтеров отпадна в сериите на 100 метра гръб в Токио

левтеров

Калоян Левтеров не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра гръб на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният софиянец, за когото това е дебют на олимпийски форум, не направи добър старт и завърши седми във втората серия с 55.60 секунди.

Бронзовият европейски медалист на 200 метра гръб от по-рано през годината държи националния рекорд на 100 м гръб с 54.96 секунди от миналата година. На Калоян тепърва предстои участие в Токио в по-силната му дисциплина – 200 метра гръб.

“Мисля, че като първо участие ще ми е трудно с голямата конкуренция. Надявам се в следващия си старт да се доближа до личното си постижение. Напрежението идва твърде много, както и очакванията. Надявам се нататък всичко да е наред. Нямах много голям период от време да подобря недостатъците, тъй като ни бяха много нагъсто състезанията. Мерките не се отразяват по лош начин, всимчко върви нормално – тренировките си вървят по график, няма затруднения. Надявам се така да си остане”, каза Левтеров пред БНТ минути след дебютното си участие в Токио.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ