Страхотно! Антоанета Костадинова донесе първи медал на България!

антоанета_костадинова

България има своя първи медал от Олимпийските игри в Токио! Донесе го състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Костадинова, която спечели сребро в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от представителката на РОК Виталина Бацарашкина. Рускинята събра общ сбор от 240,3 точки, което е олимпийски рекорд, и заслужи златния медал.

Костадинова остана на 0,9 точки след нея, а трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.

За Антоанета Костадинова това е първи медал в третото й участие на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и девето от Игрите в Лондон през 2012 година.

Антоанета Костадинова стреля много стабилно в цялото състезание. Тя направи най-добрите си изстрели в квалификациите в последната серия и това я изкачи до шестата позиция. За съжаление, другата ни представителка в дисциплината – Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. Двукратната олимпийска шампионка зае 43-о място, а след надпреварата потвърди официално, че Игрите в Токио ще са последното състезание в славната й кариера.

Костадинова е третата българка с медал от Олимпийски игри в стрелбата с пистолет. Другите две са Мария Гроздева и Даниела Йоргова. Освен това, Антоанета донесе първо отличие за страната ни в спортната стрелба от 17 години.

В края на юни Костадинова спечели злато на 10 метра въздушен пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Осиек, с което показа, че се намира в отлична форма преди Олимпийските игри.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ