Мартин Стоев дебютира с победи като селекционер на юношите

02

Бившият треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол на Мартин Стоев, който изведе тимът ни бронзови отличия на световното първенство в Япония се завърна успешно на поста селекционер на България, съобщава BGvolleyball.

Както съобщихме вече Стоев пое националния отбор за юноши под 17 години (състезатели, родени 2003/2004 година). Тази селекция се събира за първи път, като тимът се подготвя за първото си изпитание – Балканиада в Турция. Турнирът е от 24 до 29 юли в Истанбул и е квалификация за Европейското първенство 2019. Първенецът от турнира получава директна квота за Евроволей догодина.

Водените от Стоев млади национали отбелязаха две победи над сборен отбор от юноши, родени 2001/2002 година, представители на ЦСКА, Левски София, Люлин и Марек (Дупница). Контролите се играха в столичната зала „Христо Ботев“, като бяха част от подготовката на състава за Балканиадата.

В първия мач момчетата на Стоев надиграха съперника с 4:1 гейма, а във втората контрола постигнаха успех с 3:1 гейма. Така волейболистите ни завършиха подготовката си с успех, като тръгват за Турция изпълнени с оптимизъм и надежди за добро класиране.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ