Капитанът на България: Имаше притеснение, защото играехме пред родна публика и пред нашите роднини!

баскетбол - България до 20 години на Европейското в София

Капитанът на младежкия национален отбор U20 Йордан Минчев смята, че тимът ни не е показал пълния си потенциал на Европейското първенство в Дивизия B в София. Българите завършиха на седмото място в крайното класиране, но пред BGbasket.com националът заяви, че сме имали шанс и за по-добро представяне.

„Аз съм оптимист и мисля, че можехме да се класираме по-напред. Това не ни беше пълният потенциал. Играхме доста колебливо. Може би влияние оказа и това, че първенството беше в България. Имаше някакво притеснение, все пак играем пред родна публика и пред нашите роднини. Мисля обаче, че седмото място е доста престижно и едно от най-добрите в последно време“, заяви Минчев.

Той разкри и кое е било ключово за победата срещу Белгия в мача за седмото място „Най-важното беше да проявим характер, понеже изгубихме два поредни мача. Трябваше някак да се вдигнем и успяхме да го направим. Надиграхме Белгия категорично“, добави националът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ