Георги Атанасов разкритикува атакувалите Стоилов: Трябваше да целуват краката му, не да го нападат!

Гриша Ганчев, Стойчо Стоилов

Популярният журналист Георги Атанасов даде интервю за колегите от Топспорт, в което коментира снощните грозни сцени на стадион “Българска армия”. Група ултраси нападнаха главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов. Атанасов е на мнение, че без Гриша Ганчев ЦСКА ще умре и няма да се намери желаещ да спаси “червените”.

Коментарът ти за случилото се снощи на “Армията”?

– Недопустимо е! Абсурдно, скандално и отвратително! Това е петно, което ще стои. Формален повод за него беше представянето на отбора в мача. Да, ЦСКА е в игрова криза. Дали заради сбъркана подготовка, много контузии, но играта беше слаба и срещу Лудогорец, и срещу Лиепая. Явно отборът е в преход, има цикличен проблем. Футболистите предизвикаха основателна критика, но не може да се стигне чак до това, което се случи. Англия загуби финала на Европейското първенство на свой терен. Какво трябваше да направят феновете – да запалят “Биг Бен” ли? Барселона губи с огромни резултати през последните години, Реал не спечели нищо през последния сезон, но “Саграда Фамилия” и кралският дворец още не са запалени… За всеки човек, който мисли нормално е ясно, че линията във футболните отбори не е само права, има етапи и цикличност. Сега ЦСКА е в ниска точка. Дори в златните периоди на отбора е имало такива. Тази реакция на част от феновете е емоционална, няма разум и логика в нея. Няма и етика.

Всеки има право на мнение и да го изразява, но да стигнеш до физическо нападение над директор в клуба…

– Не е за вярване, че се стигна до такъв градус на фенското недоволство. Явно някои хора са забравили през какви перипетии мина Гриша Ганчев, за да възстанови ЦСКА и неговите ценности. Не са нормални хората, посегнали на Стоилов. Или са глупави хора, или са платени. Това е моето обяснение. Това са вредители за ЦСКА. Ясно е, че търпението на Ганчев е на изчерпване. Без него гибелта на клуба е сигурна и вече го казах няколко пъти. Няма да има втора животоспасяваща операция за ЦСКА след тази от 2015-а година. В две мои изяви заявих, че още един Гриша Ганчев няма да се намери. Той е спасителят на славния “армейски” клуб. Колкото и силно да звучи, това е самата истина.

За кое са прави да негодуват феновете и за кое не са?

– Негодуват силно заради периодичните изходящи трансфери. На най-изявените футболисти на ЦСКА – като Каранга, Соу, сега Тиаго. Ганчев е казвал, че ЦСКА съществува и на пазарен принцип. Той дава много сериозни средства, но няма как клубът да не формира доходи и от трансфери. Нормално е да има и входящи, и изходящи трансфери. ЦСКА няма неограничената финансова мощ на Лудогорец, който е галеник на властта. ЦСКА съществвува въпреки властта. Колко удари пое Ганчев заради отбора и спасяването му… Ако някой не разбира тази истина, значи е глупак или продажник. Без Гриша Ганчев ЦСКА ще загуби живота си. Няма да има гратисен период от НАП, както има за отдавна фалиралия Левски. Няма да има изпратени спонсори на опашка. Няма магистрали да стоят стадион безплатно. Няма да има руски банки, телекоми и преди това Чорни. Торби с пари спасяват отбора на всички власти и всички в кухнята на клуба знаят това. Торби с черни пари, а не феновете, каквата е мантрата.

Какво би казал на феновете, които сътвориха случилото се на стадиона снощи?

– Когато са толкова радикални, да отидат на правилното място. А това място са “жълтите павета”. Нека протестират мирно, като граждани и данъкоплатци. Да протестират срещу системата, която създаде и поддържа Лудогорец. Да попитат какво става с милионите по приватизационния договор за Българския морски флот. Защо трибуна “Моци” беше построена с държавни пари? И стигаме до върха на наглостта и абсурда – Лудогорец получи средства по време на пандемията по програмата 60/40. Връх на цинизма! Там станаха крайно нуждаещи се и получиха средства, а много други малки и средни фирми фалираха. Сега пък служебното правителство отпуснало 34 милиона на феодала за завод за електромобили, които никога няма да видят бял свят. Да попитат още нормално ли е притежателят на телевизионните права да е собственик на клуб. Нормално ли е някои съперници да си свалят гащите пред едни и да пускат кръв на ЦСКА сезон след сезон. Нормално ли е всичко това?

Основната болка е, че титла №32 така и не отива в богатия музей на ЦСКА…

– ЦСКА няма да бъде шампион, докато не бъде изчистена мръсотията в Бояна. В БФС се изиживяват като вечни. Обслужват феодала. Когато тази тиня бъде изчистена, тогава ЦСКА ще има шанс за титла №32. Сега, дали с Каранга, Соу, Мол, Тиаго или без тях – хората на феодала си получават своето. Със смъкнати гащи от едни, шуменски и сватбарски свирки от други. В този период ЦСКА ще има шанс да вземе някоя друга купа и да направи пробив в Европа, но това няма как да е гарантирано. Време е тези с трезва мисъл да реагират срещу лумпените. Нужна е пълна подкрепа към Гриша Ганчев, Любослав Пенев и Стойчо Стоилов. Пълна подкрепа към отбора! Преди 6 години на ЦСКА се размина най-лошото, но опасността продължава да виси над клуба. Никой няма да си мръдне пръста да помогне на отбора – нито държава, нито бизнесмени, нито медии. Ще продължим да гледаме само тоталната грижа към клуба от “Герена”. Най-тежкото ще е, ако свои извършат убийството на ЦСКА.

Как да завършим този разговор?

– Както го започнахме, за случилото се със Стойчо Стоилов. Да, той със сигурност има своите грешки в това, с което се занимава. Всеки от нас греши. Има сбъркани трансфери и в Барса, и в Реал. И то за стотици милиони евро. Но да питам сега тези, които го нападнаха и всичките му критици къде бяха, когато заради Стоилов в ЦСКА дойдоха футболисти като Каранга, Соу, Мазику, Юга и много други… Трябваше да му целуват ръцете и краката, че ги намери и доведе, след като сега го нападат по този грозен начин. ЦСКА няма крупните възможности на Лудогорец. Това е и казах част от пирчините. А тези хора от снощи и всички да се замислят искат ли да го има любимият им отбор или искат втори фалит. Тогава връщане назад няма да има!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ