Арда се бори, но загуби от Апоел Беер-Шева в евродебюта си

арда_апоел1

Арда дебютира със загуба в европейските клубни турнири! Отборът от Кърджали отстъпи с 0:2 от Апоел Беер-Шева в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първото полувреме премина привидно лежерно и бе лишено от чисти положения, но през втората част опитът на гостите натежа и те взеха нещата бързо в свои ръце. Въпреки двата допуснати гола, домакините показаха изключителни старания да разпечатат вратата на Ариел Харуш, като най-деен в действията си бе лидерът Спас Делев.

В 20-ата минута след центриране от пряк свободен удар гостите пратиха топката във вратата пазена от Караджов, но попадението бе отменено заради засада. Три минути след това Мариано Барейро засече с глава центриране от фаул, но стражът на Арда внимаваше и улови.

В последната минута на първата част Спас Делев изсипа в пеналта от ъглов удар, но в решителния момент Харуш се намеси решаващо и изби.

В 51-ата минута Мариано Барейро се извиси над всички в наказателното поле след подаване от корнер и откри от непосредствена близост. Четири минути след това Спас Делев шутира от пряк свободен удар от над 30 метра, но кълбото мина на сантиметри покрай вратата.

В 62-ата минута Делев отново бе в центъра на събитията, стреляйки от пряк свободен удар, но кълбото се отклони в стената.

Гостите нанесоха втори удар в 78-ата минута. Юджийн Ансах получи на левия фланг, финтира Деян Лозев и подаде по въздух към нахлуващия Дор Мича, който с приказно изпълнение покачи на 0:2.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ