Иде времето, когато националният селекционер ще изпищи, че няма 11 българи…

7 Dni Sport20.07.2021
Ясен Петров 1

Вчера: БФС разреши на АБСОЛЮТНО всики отбори в Първа лига да могат да излизат на терена с 5-ма, а не както беше досега 3-ма картотекирани чужденци с паспорти извън ЕС. Това е идиотско решение, което още този сезон ще смъкне с още над 30 процента използването на български футболисти в efbet Лига.

Днес: Акционерът в ЦСКА 1948 Цветомир Найденов отчете, че откакто клубът съществува вече 5 години, е давал хляб само и единствено на български футболисти. Като и в момента има договори с почти 60 такива за различните формации на клуба в двете професионални дивизии.

Левски, дето е на 60 процента с чужденци е пред фалит! Локо Пд, дето е с 50 процента чужденци през месец е в невъзможност да плати навреме заплати. Лудогорец, дето е с 90 процента чужденци, е дотиран от какви ли не фирми на собствениците.

В същото време Найденов отчита още нещо много интересно – клубът му няма нито лев задължения.

Странна работа е българския футбол. Живучка си с две лица и никой не знае докога.

Може би до времето, когато някой национален селекционер изпищи, че няма 11 българи, с които да попълни поне титулярния състав.

Тогава едното ще стане излишно…

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ