Само в 7DS: Ето я истината за дължимите пари към футболистите на Ботев Пд! Белия или Палийски е прав?

Ботев01_2

В последните 2-дни се разигра истинска драма около финансовата ситуация в Ботев Пд. Президентът на канарчетата Ангел Палийски обяви, че в клуба няма финансови проблеми и всички заплати на футболистите са изплатени. Шефът каза, че и бюджетът е завишен с 20%, а не е намален.

ВИЖТЕ ТУК КАКВО ОБЯВИ АНГЕЛ ПАЛИЙСКИ

Треньорът на жълто-черните Николай Киров пък контрира президента на Ботев Пд, обявявайки, че на играчите се дължат пари. Белия отсече също, че бюджетът е намален, а не увеличен.

ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК КАКВО РАЗКРИ НИКОЛАЙ КИРОВ

7DniSport.bg се разрови и направи свое проучване, за да установи как стои въпросът с разплащанията в Ботев Пд. Към момента ръководството на клуба дължи последната полагаща се заплата на отбора – тази за месец юни, научи 7DniSport.bg. В интерес на истината по отношение на месечните възнаграждения на играчите няма сериозен проблем, тъй като падежът за изплащането им е 20 юли. Парите не са преведени тогава, т.е в петък. Според запознати обаче има много голяма вероятност разплащането да е факт още утре.

Ще направим и едно уточнение – може би от повече от година падежната дата в клуба е променена от всяко 10-то число на месеца на всяко 20-то число на месеца. По наша информация причината да се стигне до това решение е именно невъзможността в Ботев Пд да спазят срока с по-началната дата и затова тя е преместена с 10 дни назад. Публична тайна, че на Коматево така и не успяваха да се разплащат до 10-то число продължително време и се наложи да се предприеме този ход, явно поради обективни причини. Различни източници твърдят, че през тази календарна година на практика няма месец, в който в Ботев Пд да са спасили с точност падежната дата.

Проблемът със забавените пари в Ботев Пд всъщност касае премиите, разбра още 7DniSport.bg. Според запознати става въпрос за бонуси за 4 мача от миналия сезон и по-конкретно за двубоите от плейофната фаза в Топ 6. По наша непотвърдена официално информация те се полагат за домакинските победи срещу Левски, ЦСКА, Берое и Верея. Груби изчисления показват, че титулярите от тези двубои чакат поне по между 4000 – 5000 лева на калпак. Разнесе се слух, че наскоро играчите са получили заработените премии за успеха срещу Левски, но поне ние на този етап не можем да категорични, че това се е случило. Но дори този бонус да е изплатен, остават тези за другите мачове.

Най-вероятно Белия е имал предвид по-сериозното забавяне на изплащането на заработените премии. 7DniSport.bg припомня, че до края на миналия сезон в Ботев Пд се прилагаше схема, според която на играчите се полагаха по 350 лева на точка, което означава по 1050 лева за победа, без да се приспаднат данъците. За победи срещу грандовете или в пловдивското дерби обикновено премията ставаше двойна. Според запознати за стартиралия нов шампионат се очаква да бъде въведена нова и по-различна схема за премиране на отбора. Явно играчите си чакат старите заработени финансови бонуси, като се надяват те да бъдат изплатени в максимално кратки  срокове.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ