Шок за „червена” България! Ел Маестро абдикира след първия мач!

ЦСКА Локомотив Пловдив 2ро (19)

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе много доволен от успеха на „армейците” над Локомотив Пловдив, но охарактеризира шансовете на „армейците” да триумфират с титлата в Първа лига като утопия. Мауридес и Жоржиньо бяха точни за „червените” при успеха над „смърфовете”.
„Щастлив съм от победата заради няколко причини. Първата е, че спечелихме, а втората е, че играхме добър футбол с добър интензитет. Това ми харесва. През първото полувреме играхме просто футбол, но през второто бе различно. Момчетата промениха подхода и сториха това, което се очаква от тях. Фантастично е, че Мауридес вкара, защото се нуждаем от човек, който да вкарва. Досега ми бе трудно да импровизирам в предни позиции, без да играем с типичен централен нападател. Днес Мауридес свърши чудесна работа”, бяха първите думи на Ел Маестро след победата над Локомотив Пловдив.

„Всеки треньор иска отборът му да играе доминантен футбол и да владее топката. Аз не се различавам. Зная, че всеки мач ще бъде различен. Трябва да постигаме точните резултати във всички срещи, а за да правим това е нужно да бъдем вариативни и да се борим. Първенството не е спринт, а маратон”, продължи Ел Маестро.
„За Адмира сме без много важни играчи, но това е положението. Това е причината да имам пълна група с играчи и е нужна точна организация и концепция за предстоящите дуели с австрийците. Със нужната страст и желание е възможно да извлечем желаните резултати”.

„В България се говори много за нови играчи, а всеки ден чувам, че за нашия отбор се спрягат нови имена. Може би се нуждаем от един нападател, но няма да слагам напрежение върху собственика. Това не е на всяка цена. Ние сме голям отбор и работим по сериозен начин. Не очаквайте да се оплаквам. Всеки, който пристигне в ЦСКА ще играе за клуба, а не за мен”, продължи наставникът на ЦСКА, който изненадващо абдикира от борбата за титлата.

„Много трудно ще вземем титлата в България. Има един отбор, който доминира сериозно. Отборът е подсигурен финансово, а освен това се и работи добре. Смятам, че за нас ще бъде утопия да триумфираме в Първа лига”, завърши Нестор Ел Маестро.
Трудно ще вземем титлата, тук има поне един отбор, който доминира сериозно. Те са финансово подсигурени, но освен това и работят добре. Смятам, че за нас ще бъде утопия да ги избегнем
Не знаех, че съм най-малдия в първа лига, аз не се чувствам толкова малд в професията. Бил съм асистен и старши треньор. Усещам се като ветеран. В германия придобих знания, които ми помогнаха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ